IHANA MAANANTAI

IMG_1481Maanantai on monelle se päivä kun on pakko mennä taas töihin ja jättää se ihana viikonloppu taakse. Maanantai on raskas ja kahvintäyteläinen.

Ei minulle.

Tämä voi johtua siitä, että maanantai ei minun kohdallani poikkea kauheasti muista päivistä. Rutiinini ovat aikalailla samat viikonpäivästä huolimatta ja vapaapäiviä ei ole. Toki on päiviä ja joskus lyhyitä kausia kun en saa mitään aikaiseksi, mutta tekemistä ja töitä on aina. Mikä on se mihin olen pyrkinytkin, ikinä ei voi olla valmis vaan aina voi mennä muutaman metrin eteenpäin.

Olen miettinyt miksi niin moni ei tykkää yhdestä päivästä viikossa ja olen tullut siihen tulokseen, että moni ihminen joutuu palaamaan siihen todellisuuteen, että he joutuvat tekemään jotain mistä he eivät pidä. Monelle ihmiselle se on oma työ.

>>>

For many, Monday is the day when you have to go to work and leave the weekend behind. Monday is the day when you feel frustrated and  coffee becomes your best friend again. 

Not for me.

For me Monday is like any other day, I do the same things no matter what the day. And for this reason I probably don’t hate any particular day of the week. I pretty much have the same routine for each day and I don’t have any days off. Of course I have days and short periods when I do absolutely nothing productive, but I always have work to do. To be honest, that’s something I’ve strived for. I’m never ready since there’s always something I can do better or do more of. 

I’ve been thinking for different reasons why people don’t like one specific day of a week, and I’ve come to a conclusion that in this case Monday is the day when they go back to reality, and that reality is that they don’t like what they are doing. Be it their job or school. 

PÄIVÄN MOTTO

En ymmärrä miksi kukaan tekee vuosikaudet jotain mistä ei pidä tai mikä tekee olon turhautuneeksi. Tiedän, että on tilanteita jolloin on pakko tehdä sitä mitä ei halua jotta pääsee eteenpäin. Olenhan itsekin niin tehnyt ja en missään nimessä sitä kadu. Kaikki työ on arvokasta. En kuitenkaan ymmärrä miten vuosi muuttuu viideksi tai kymmeneksi. Oman hyvinvoinnin pitäisi tulla aina etusijalla, sillä se vaikuttaa omaan fiilikseen sekä ympärillä oleviin. Olen varma, että mikäli teet sitä mitä rakastat ja mikä on se sinun juttusi, tulet varmasti menestymään siinä. Moni ei kuitenkaan uskalla ottaa tätä riskiä, etenkin jos riskin ottaminen ei vaikuta vain itseensä.

Riskin ottaminen on kaikille jännittävä ja pelottava asia. Muistan vieläkin kun olin työelämäni alkutaipaleilla ja olin grillissä töissä. Sain tarjouksen päästä toimistolle töihin, mutta työvuorojen määrä oli vaihteleva, joten mietin pitkään uskallanko vaihtaa makkaran paistamisen toimiston puolelle. Mitä jos saankin vain kolme työvuoroa viikossa tai jopa vähemmän? Grillissä minulla oli töitä niin paljon kuin halusin ja varma palkka. Tietenkin nyt valinta on päivänselvä! Kuka nyt ei vaihtaisi makkarapihtejä omaan tietokoneeseen ja puhelimeen?

>>>

I can’t understand why for even decades people do something what they don’t like or makes them unhappy and frustrated. I understand that there are situation when you have to do something that you don’t like in order to go forward. I’ve done that myself and never will I regret it. Every job is valuable. But what I can’t get into my head is how “only for one year” changes to five or ten. Your wellbeing should come as your first priority, it affects on how you feel and how you make the people around feel. I’m sure that if you do what you love, you will succeed by doing it. Many don’t have the courage to leap and take the risk, sometimes the risk doesn’t only affect you.

Taking risks is scary, it’s scary for all of us. I still remember when I was in the beginning of my work career and I worked at a grill. I got an offer to work in an office but they couldn’t promise me to have shifts every day as I did at the grill. So I thought about for a while if I had the courage to go to the office and take the risk of working only three days a week or less. At the grill I’d always have enough hours and the regular pay check. So I was seriously thinking if I should trade sausages for my own computer and phone! 

SARAPHINA MOTTO

Mutta tämä on se mitä tarkoitan. Riskin ottaminen ja oman elämän rutiinin vaihtaminen on aina pelottavaa ja jännittävää. Oman mukavuusalueen yli täytyy päästä, jotta pääsee kehittymään ja menemään eteenpäin. Muistan vieläkin kun grilliaikainen esimieheni sanoi: ”Sarah et sä nyt mihinkään toimistolle mee töihin. Ehit sit aikuisena olemaan siellä toimistolla.” Noh, menin toimistolle ja siitä eteenpäin olin yksi niistä henkilöistä joka toimitti vanhalle työpaikalleni työntekijöitä. Entisestä esimiehestäni tuli asiakkaani.

Uskaltakaa siis ottaa riskejä. Aluksi se voi olla epävarmaa, mutta kovalla työllä tilanne varmasti tasaantuu.

Hyvää maanantaita!

>>>

This is what I’m talking about. Taking risks and changing your routines is always scary no matter how good the deal is. If you wan’t to achieve new goals in your life, you have to go out of your comfort zone. I remember my former boss at the grill saying: ” Sarah, are you seriously thinking about leaving to go work in an office? You have time to work there when you’re old.” Well, I went to work to the office, and I was one of the persons booking workers to the grill. My old boss became my client. 

So take the risk! At first your life can be a bit uncertain but with hard work that will pass.

Have a great Monday!

Maanantai

You may also like

5 comments

 1. Oih! Sanoja viisaita täynnä teksti on, ilman riskiä toteutuminen unelmien varsin toivoton. Niinhän se kapteeni avaruuden laivankin sanoi: riski kuuluu peliin tähän, jos tuolissa tuossa istuminen ajatuksissas vähän paloi…

  Ja pitihän samainen kapteeni myös vuosia ennen puheen inspiroivan, siitä miten ilman tahtoa ja rohkeutta ja riskinottoa ei sois kenenkään tähtiin asti kurottavan voivan…

  https://www.youtube.com/watch?v=toG6aSQFF7Y

  Joo… quottasin juuri tuplana Star Trekiä… such geeky ;(

  1. Haha, there’s nothing wrong with that! Kurkkasen videon kun pääsen tunnilta (onneksi yliopistossa ei ole niin tarkkaa, hihi)

   “The acquisition of wealth is no longer the driving force in our lives. We work to better ourselves and the rest of humanity.” – Captain Jean-Luc Picard.

   Boom!

  1. Ihanaa, kiitos Saana! Kirjotan vastauksen sille puolelle internetiä kun tästä aiheesta tein jonkun aikaan sitten postauksen. Innolla odotan mitä kysymyksiä sieltä löytyy (: <3

   Haha, joo. Eiköhän enkku taitu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *