Kun raja tulee vastaan

Terveiset mökiltä! Tiedättekö kun joskus kun on aika mennä nukkumaan ja vasta peiton alle päästyään tajuaa kuinka väsynyt on koko päivän ollut? Kuitenkin vasta kun saa tarvitsemaansa lepoa, älyää, että se oli enemmänkin kuin tarpeen. Jep, tänään tajusin. Joskus sitä pistää itsensä niin äärirajoille, että tietyn pisteen jälkeen ei enää itsekään tiedä missä mennään ja milloin tulee stoppi. Väsymys ei lähdekään pois 10 tunnin unilla, vaan sitä on koko ajan pienessä sumussa ja samaan aikaan draivi päällä. Rajoja pitää tietenkin aina ylittää, mutta välillä on hyvä pysyä hetki paikallaan.

Siinä vaiheessa kun kaikesta tulee pakollista, on suunta täysin väärä. Negatiivisia ajatuksia tulee herkemmin ja muutenkin fiilis voi olla hieman maassa. Uskon, että nämä ovat merkkejä omalta keholta, että nyt ei ole hyvä olla. Ja jos ei ole hyvä olla, on syytä katsastella taaksepäin ja katsoa mikä on muuttunut ja mikä on se piste mistä alamäki alkoi. Onnellinen on helppo olla, kun on sujut itsensä kanssa, elämäntilanteesta huolimatta.

Olette varmaan huomanneet, että rakastan listoja. Tykkään siitä, että näen missä mennään ja saan ajatukset ulos. Tietyllä tavalla se on lupa unohtaa, sillä kaikki on paperilla tarkistamista varten. Tein siis listan asioista jotka ovat muuttuneet 2 kuukauden aikana ja toisen asioista joihin en ole tyytyväinen. Kuten ehdin jo sanoa, on helppo olla onnellinen kun on sujut itsensä kanssa. Tähän pisteeseen on helpompi päästä kun tietää mikä mättää ja onko jotain mitä asialle voi tehdä. Jos et voi tehdä asialle mitään ja se on sinusta riippumaton, sen ei silloin pitäisi vaikuttaa siihen miten näet itsesi.

Tehtyäni nämä kaksi listaa, huomasin kuinka asiat joihin en ole tyytyväinen ovat vahvasti yhteydessä viime aikoina tapahtuneisiin muutoksiin. Huomasin myös, että osa listani kohdista ovat minusta riippumattomia ja osa vaatii hieman päättäväisyyttä. Kuitenkin jos totta puhutaan, tämä ei ole ollenkaan niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. Asiat eivät muutu sormia napsauttamalla, ei myöskään asenne. Positiivisesti ajateltuna, tulemme aina olemaan keskeneräisiä projekteja, joskus tulee takapakkeja joista opitaan ja näin päästään tuplasti nopeammin eteenpäin. Tulevaisuudessa samantyyliset negatiivisuudet eivät verota enää niin paljoa, sillä silloin tiedämme miten toimia. Vaikka nyt olisikin takapakki meneillään, on hyvä pitää mielessä, että se on aikaa kun oppii tuplasti enemmän, ylittää rajojansa ja jatkaa vaikka ei jaksaisi.  Kaikesta saa jotain irti, joskus pitää ettiä hetken pidempään.

Tekipäs hyvää angstailla hetki, heh. Tästä on hyvä jatkaa 💪

Saraphina - Sarah

Photo: Kriselda

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *