Oman tien löytäminen

Motivaatio

 Viimeisen vuoden / kahden aikana olen karsinut todella paljon ihmisiä pois elämästäni ja se ei ole sen takia, että kukaan olisi tehnyt väärin minua kohtaan tai, että heissä olisi ihmisinä mitään vikaan. Kyse on minun omasta kehityksestä, motivaatiosta ja haaveista. Elän tällä hetkellä murrosvaiheessa, kasvan ihmisenä ihan älyttömästi, ja kun elämässä puskee ihan helvetin kovaa eteenpäin, et voi ottaa riskiä ja ympäröidä itseäsi negatiivisilla ihmisillä jotka eivät ymmärrä paloasi tai epäilevät sinua.

Sanon uudestaan, ne ihmiset joilla en enää ympäröi itseäni eivät olleet ilkeitä tai millään tavoin viallisia, yksinkertaisesti eri vaiheessa. Silloin kun usko itseensä on vielä pientä, läheisten tuki ja etenkin luottamus ja usko sinuun on korvaamatonta. Kukaan ei pärjää täysin yksin ja menesty samalla vauhdilla haaveissaan kuin ne joilla on verkko johon nojata.

Mitä yritän sanoa on se, että olen harjoitellut uusia ajattelutapoja, työmoraalia
, motivaation ylläpitämistä ja ajankäyttöä. Olen yrittänyt muokata näitä hienoja asioita osaksi sitä kuka minä olen, ja se vie ihan älyttömästi aikaa ja harjoittelua. Jos ympärilläni on paljon ihmisiä ketkä eivät edes usko siihen, että uusien tapojen oppiminen on mahdollista tai ylipäätänsä usko kovaan työntekoon, jatkuvaan kehittymiseen ja itsenäiseen opiskeluun. Asia ei yksinkertaisesti toimi.

Ja minkä takia kirjoitan tästä täällä on se, että sinä saatat olla siinä tilanteessa jossa olin vuosi sitten. Alat huomata, että ennen niin rakkaat kaverit eivät enää ymmärrä jokaista ajatustasi ja haluasi. Miksi haluaisit enemmän, kun voit saada ihan hyvän ja turvallisen elämän? Turhaa työtä asian eteen mikä ei ehkä koskaan tule toteen. “Tarvitset onnea”, “ei sua ennen kiinnostanut toi asia” , “toi kestää vaan hetken”, “taasko sulla on joku uus asia”, “EI OO SUA”.

Minkä takia ympäröisit itsesi ihmisillä jotka epäilevät sinua. Miksi he eivät halua, että muutut paremmaksi? Miksi se asia minkä aloitat ei voisi olla sinua? Me päätämme itse ketä olemme, onnella ei ole mitään tekemistä sen kanssa menestytkö päämärissäsi vai et. Pohjalla on kokemusta, töitä, pitkiä iltoja, skipattuja juhlia ja aterioita. Onni saattaa esittää itsensä tilaisuudella, mutta sekin tulee vasta sitten kun olet valmis ottamaan sen vastaan.

Voi mennä hetki, että olet yksin ajatuksiesi kanssa, mutta samankaltaiset ihmiset aina löytävät toisensa, lupaan sen. Se ei tapahdu hetkessä, mutta niin kauan kuin jatkat eteenpäin ja teet töitä päämääriesi eteen, niitä ihmisiä, uusia ystäviä jotka ovat samassa tilanteessa kuin sinä, tulevat elämääsi. Sillä välin lue kirjoja, katso videoita joista opit, mene rohkeasti uuteen kahvilaan tekemään hommia. Kehitä itseäsi aina kun mahdollista ja palaset alkavat loksahtamaan paikoilleen. Jos et vielä tiedä mitä haluat tehdä, se ei haittaa. Jokaisella meistä on oma aikamme. Tärkeintä on alkaa tutkimaan eri vaihtoehtoja ja oppia ymmärtämään mistä sinä tykkäät. Opettele tuntemaan itseäsi, ole vähän aikaan yksin ja heittäydy uusiin tilanteisiin. Sinä päätät mikä sinusta tulee ja mitä teet, jos kaverisi eivät sitä ymmärrä, niin on aika jatkaa eteenpäin. Sinun ei kuulu todistella itseäsi kellekään muulle kuin itsellesi. Sinä olet itsesi isoin kilpailija.

>>>

Motivaatio

During the past few years I’ve been more selective on who I consider as my close friend and I’ve also distanced myself from people who don’t understand me. It’s not that the people I don’t want to hang out with any more did something wrong, it’s just that we are in a different phase. I’m now concentrating on my own progress, maintaining motivation and dreams. I guess you can call this a breaking point, I’m growing everyday as a person and when you are at a point when you are pushing yourself to go forward, you can’t risk it and surround yourself with people who have a negative impact on you.

Let me repeat, the people I don’t surround myself with anymore did nothing wrong, and I don’t think less of them, we are simply in different stages in life. When you are at a point when you don’t fully believe in yourself, it is important to have people who trust you, believe in you, that’s irreplaceable. No one can succeed alone as well and fast than those who have people to rely on.

What I’m trying to say is that I’ve been trying to practice new thinking habits, work moral, prioritization, time managing and maintaining a certain level of motivation. I’ve tried to make these wonderful features  a part of me and who I am, but it takes a lot of time and practice. If I surround myself with people who don’t believe that it’s possible to learn new habits, or believe in hard work, constant development, it just doesn’t work. Not for me.

The reason why I’m writing this here is that you may be in this situation where you feel like you are alone with your thoughts like I was just a year ago. You may have noticed that those who were the dearest to you, don’t understand you and your way of thinking anymore. These comments may be more than familiar to you: Why would you want more if you can already have a good and secure life? Why put all that work into something that may fail. “You need luck”, “you didn’t like that before”, “It will only last for a moment”, “you are doing something new AGAIN?”, “THAT’S NOT YOU”.

Why would you surround yourself with people who don’t believe in you and doubt you. Don’t they want you to be happy and evolve? Why things that you want to start “aren’t you”. We decide who we are and who we become, not your mom, friends and teachers. Luck has nothing to do with succeeding in your goals. It’s hard work, long nights, skipped parties that get you were you want to be. Luck may present you with an opportunity but only when you are ready to grab it.

It may take a while but you need to know that you are not alone with your thoughts. There are people just like you, thirsty for success, and people who are alike will find each other. That’s a promise. On the mean time, read books, study, watch educational videos, go to a new cafeteria. Try to improve yourself whenever it is possible and the pieces will go together. If you are still wondering what you want to do with your life, don’t worry. We all have our time. The most important thing is for you to get to know who yourself, search for different possibilities and learn to know what you like to do. You decide what you want to be, if your current friends can’t understand that it’s time to move on. You shouldn’t need to prove yourself to anyone else but yourself. You are your biggest competitor.

You may also like

8 comments

    1. OLET! Sinä ja Kriselda ootte kummatkin niitä ihmisiä kenestä saan huikeesti motivaatiota ja ketkä ymmärtää ja osaa auttaa <3 Kummatkin korvaamattomia

  1. Minusta tuo kertoo aika paskamaista, itsekeskeistä ja karua (tosin todella nykyaikaista) kuvaa suomalaisten sosiaalisesta mentaliteetista; karsi kaikki ihmiset, joista ei ole mitään sinulle mitään hyötyä. Pitääkö ihmisistä oikeasti olla aina jotain hyötyä? Etenkin tänä päivänä, kun niin moni syrjäytyy ja kamppailee mielenterveysongelmiensa kanssa juuri sen takia, että sosiaaliset piirit kutistuneet juuri tällaisen mentaliteetin takia. Hyvä kailotella, että kyllä sieltä suosta noustaan, kun ympärillä olevat ihmiset olleet niinkin kusipäisiä, mitä itse kuvailet olevasi.

    Itsekäs saa olla, mutta sosiaalisen pääoman aikakautena on paljon enemmänkin valittavaa kuin tiputtaa ihmisiä pois elämästä.

    1. Moi Neropetteri! Olet oikeassa, moni ihminen valitsee ympärillensä vain sellaisia henkilöitä joista he hyötyvät aineellisesti tai esim. työelämässä. Kuitenkin, tässä tekstissä ei missään vaiheessa mainittu hyötymisestä. Ainoa tapa miten “hyödyn” voi tässä ajatella on tuki mitä ystävät keskenään jakavat. “Silloin kun usko itseensä on vielä pientä, läheisten tuki ja etenkin luottamus ja usko sinuun on korvaamatonta. Kukaan ei pärjää täysin yksin ja menesty samalla vauhdilla haaveissaan kuin ne joilla on verkko johon nojata.” Tuki, luottamus ja uskon pitää olla molemminpuoleista. Sitä ystävyys on, tsemppaamista, tukemista eri tilanteissa sekä yhdessäoloa.

      Tarkoituksena ei ole siis karsia ihmisiä kenestä en “hyödy”, vaan henkilöitä ketkä antavat minulle epävarman olon kun olen heidän kanssaan. “Minkä takia ympäröisit itsesi ihmisillä jotka epäilevät sinua.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *