Uskalla olla SINÄ


Saraphina

 

Tämä on aihe jota mietin aina ajoittain: kuinka paljon voin olla oma itseni kavereiden, tuttujen, tuntemattomien sekä teidän edessä. Välillä tuntuu, että olen maailman oudoin ihminen ja omat juttuni ovat juuri niitä, omia. Olen kuitenkin vanhemmaksi tullessa (jotain hyötyä siitäkin) huomannut, että elämä on helpompaa kun ei tarvitse esittää, vaan uskaltaa olla rehellisesti oma itsensä. Olen aina ollut erilainen ja sopeutuminen on välillä ollut haastavaa. Tämän takia olen joskus esittänyt tykkääväni asioista joista en tykkää, yrittänyt opetella puhumaan hiljempaa, yrittänyt nauraa eri tavalla ja vältellyt oman mielipiteeni sanomista siinä pelossa, että minua arvostellaan.

>>>

This is a subject that time to time comes to mind: how much can I show the real me to my friends, acquaintances and with people I don’t know. Sometimes it feels like I’m the weirdest person on earth and that I have my own things that are just that, my own. But now that I’ve gotten older (something useful about that) I’ve noticed that life is so much easier and happier when you have the courage to be yourself. I’ve always been different and sometimes it has been challenging to adapt. For this reason I’ve pretended to like things, tried to speak in a lover tone, tried to laugh differently and avoided telling my opinion in the fear of getting judged.

 

Sarah Grünn

 

Olen kuitenkin oppinut, että ihmiset arvostavat sinua enemmän kun olet aito oma itsesi ja rehellinen. Kun olet oma itsesi, saat ympärillesi ihmisiä jotka arvostavat sinua juuri sellaisena kuin olet ja haluavat viettää aikaa kanssasi sen takia millainen olet, oikeasti. On totta, että osalle todellinen sinä voi olla liikaa ja tällaiset kaverisuhteet saattavat kärsiä siitä, että et piilottele omia puoliasi. Nämä ovat tilanteita joissa opit kuka on tullut elämääsi jäädäkseen. Sinun ei ikinä pitäisi joutua esittämään jotain muuta kuin olet siinä pelossa, että kaverisi ei enään haluaisikaan olla sinuun yhteydessä. Kaverit ja hyvät ystävät hyväksyvät sinut kaikista oikuistasi huolimatta.  Tämä sama asia pätee myös toisinpäin. Sinun myös kuuluu tukea kavereitasi ja heidän omia oikkujaan. Tähän erityismerkintä pojista/ihastuksista: Älä anna pojan tai tytön muuttaa sitä kuka sinä olet vain siksi, että olet ihastunu heihin. Heidän ei kuuluisi haluta muuttaa sinua miksikään mielikuvaksi mikä heillä on. Mikäli saat jatkuvasti sanomista syömisistäsi, vaatteistasi sekä kuvistasi, kysy itseltäsi: Tykkääkö tämä ihminen oikeasti minusta sellaisena kuin olen?

>>>

However, I have learned that you are much more appreciated when you don’t pretend to be someone else, but are honestly you. When you are yourself you get surrounded by people who appreciate you just the way you are and want to spend time with you because of who you are, in reality. It is true that for some people some parts of your personality may be too much and some relationships may suffer just because you’re not hiding different parts of yourself. This is when you know if someone is there to stay. You should never have to pretend to be someone else in the fear of losing that person whether it be a dear friend or boyfriend/girlfriend. Good friends will accept you as you are and vice versa. You should accept and support your friends and their weird quirks. Special remark regarding boys: don’t ever let a boy ( or a girl ) change you just because you have a crush on them. They shouldn’t want to change you or mold you into some imaginative picture they have of you. If you constantly get comments on what kind of food you eat, how you dress and your pictures then it’s time to ask yourself: Does this person really like me, the real me?

 

Saraphina

 

Tämä saattaa tulla teille yllätyksenä, mutta olen tyyliltäni todella monipuolinen ja rakastan pitää mitä erikoisimpia vaatteita. Minussa on kuitenkin myös se klassisen puoli joka on huoliteltu ja tarkka. Välillä pukeudun idylliseen kukkamekkoon ja joskus verkkomekkoon niin kuin tänään. Kokeiluintoni on siirtynyt nykyään myös meikkaamiseen ja kokeilen mitä kummallisimpia yhdistelmiä. Ja mikäli mietit, kyllä, menin ulos näiden huulien kanssa ja mitä enemmän katseita sain, sitä itsevarmempi minusta tuli. Uskalla siis olla oma itsesi. Meillä kaikilla on ne omat oudot puolemme joita meidän pitäisi vaalia ja arvostaa. Erilaisuus on persoonallisuutta, tässä maailmassa on vain yksi sinä. Älä piilottele sitä.

>>>

This may come as a surprise but my style is really versatile and I love to wear the weirdest outfits. I have the classical side of me that wears flower dresses and perfect curly hair but there’s also the side of me that wears a net skirt. This experimentation has expanded to makeup and I’ve tried the most peculiar combinations. 

If you’re wondering, yes, I did go out wearing this lip combo and the more looks I got, the more confident I felt. So have the courage to be you. We all have our weird sides and we should embrace them and value them. Being different means that you have personality, and there can be only one you in this world. Don’t hide it.

 

 

saraphina

 

 

You may also like

2 comments

 1. Voi kauhia!! Et kai nyt tuollaisissa releissä ulkona ole kuljeskellut?? :OO Ei muuten, mutta siellähän voi tulla vilu ku noin verkkoinen mekko messissä :(

  Ja ah… classy/edgy… voiko sitä parempaa tyylitajua ollakaan kun tuo kahden, joskus kovinkin vastakohtia sisältävän combon liitto? I think not! Tästä voisi kirjoittaa vaikka esseen! <3 Asiaahan tämä postaus jälleen on. Tässä on vähän sitä samaa kuin täydellisyyden konseptissa. 100% täydellistä asiaahan ei ole eikä tulla ikinä saavuttamaankaan. Epätäydellisyyksiä löytyy ja hyvä niin… nehän kaikesta mielenkiintoista tekevätkin! Olisi vallan tylsä maailma jos kaikki olisi perfect ja kaikki istuisivat samaan muottiin, eh?

  Noh, liittyy vähän asiaan tämäkin Zefram Cochranen vuonna 2073 lausuma toteamus (hieman muuteltuna):
  "Don't try to be a great woman. Just be a woman, and let history make its own judgments."

  ^__^

  1. Haha, en sentään! Farkuissa ja perus nahkatakissa kävin kaupassa (; Tämä yhdistelmä on ehkä jopa minulle liikaa jos pitäisi ulos lähteä. Se on joko räikeät huulet/meikki ja hillitympi asu tai sitten räikeä asu, mutta hillitympi meikki.

   Totta! Ainoa asia mikä tässä maailmassa voi olla täydellistä on hetket. Ja niin kuin sanoit, epätäydellisyys tekee kaikesta mielenkiintoista (: Olen kanssasi täysin samaa mieltä, että erilaisuus on hyvästä!

   ZC puhuu asiaa! hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *